Pirlo'dan şok eden İstanbul itirafı!

İtalyan milli futbolcu Andrea Pirlo, 2005 yılındaki takımı Milan'ın Liverpool'a kaybettiği Şampiyonlar Ligi final maçının ardından futbolu bırakmayı düşündüğünü açıkladı.

Pirlo'dan şok eden İstanbul itirafı!
Pirlo'dan şok eden İstanbul itirafı!
GİRİŞ 15.04.2014 18:04 GÜNCELLEME 15.04.2014 19:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İtalya Milli Takımının ve son üç sezondur da Juventus'un orta sahadaki etkili futbolcusu 34 yaşındaki Andrea Pirlo, bazı İngiliz gazetelerinde yer alan açıklamalarında kariyerinin dönüm noktalarına ilişkin bilinmeyen anlarını anlattı.

2001-2011 yılları arasında formasını giydiği Milan takımıyla 2005 yılında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda İngiltere'nin Liverpool takımına 3-0'dan 3-3'e gelen ve ardından penaltı atışları sonucu kaybettikleri finali "toplu intihar" olarak nitelendiren Pirlo, "Ben ciddi olarak o maçtan sonra futbolu bırakmayı düşündüm, çünkü artık futbola karşı bir hissiyatım kalmamıştı. Aynaya bakacak cesaretim yoktu. O gece neler oldu bilmiyorum ama o maçın ardından bizim 'İstanbul sendromu' olarak adlandırdığımız yeni bir hastalığımız oldu" ifadelerini kullandı.

Pirlo, Milan'daki teknik direktörü Carlo Ancelotti'nin 2009'da Chelsea'nin başına geçtiğini anımsatarak, o sezon Ancelotti'nin kendisini mavililere istediğini ancak bu transfere Milan kulübünün sahibi Silvio Berlusconi'nin engel olduğunu belirtti.

Deneyimli futbolcu 1998-2001 arasında formasını giydiği Milano'nun diğer büyük takımı Inter'de o dönemki İngiliz çalıştırıcısı Roy Hodgson'un adının sonunda "o" harfini "a" yaparak, İtalyanca "salak" anlamına gelen "Pirla" şeklinde kendisini çağırdığını ifade etti.

YORUMLAR 1
  • Mehmet Yusuf 9 yıl önce Şikayet Et
    ....... haberle başlık kel alaka.adam diyor istanbul boğazı,haber diyor başka mecralarda gezinelim. bu haberi yazıyorum ama haberlere yaptığım birçok eleştiri gibi bunu da yayınlamayacağınız kanısındayım
    Cevapla