'Ne Musevi karşıtıyım ne de ırkçıyım'

İngiltere'de bir maçta Nazi selamı verdiği gerekçesiyle West Bromwich Albion takımından kovulan Fransız futbol yıldızı Nicolas Anelka, hakkındaki suçlamalara karşı çıkarak, Musevi karşıtı ve ırkçı olmadığını belirtti.

'Ne Musevi karşıtıyım ne de ırkçıyım'
'Ne Musevi karşıtıyım ne de ırkçıyım'
GİRİŞ 05.04.2014 01:52 GÜNCELLEME 05.04.2014 01:52

Fransa'da yayımlanan Metronews gazetesine konuşan Anelka, ''Benim Musevi karşıtı veya ırkçı olduğumu söylemeleri için bir kanıt gerekiyor, ortada böyle bir kanıt yok. Çünkü ben ne Musevi karşıtı ne de ırkçıyım'' ifadelerini kullandı.

Anelka, ''Benim Musevilerle sorunum yok ve hiç olmadı. Ben bir gol atınca neden onları düşünüp, onlara yönelik bir selam vereyim. Benim yaptığım gol sevinci selamı ilk kez komedyen arkadaşım Dieudo yaptı. Ona sorduklarında bunun Musevi karşıtı olmadığını söylüyor'' değerlendirmesini yaptı.

Kendisine önemli teklifler geldiğini bildiren Anelka, bir süre sonra tekrar yeşil sahalara dönme şansının fazla olduğunu kaydetti.

2010 yılındaki Dünya Kupası'nda milli takım teknik direktörü Raymond Domenech'a hakaret etmesiyle ilgili bir soru üzerine Anelka, yaptığından hiç bir zaman pişmanlık duymadığını belirterek, ''O hakareti hak etmişti'' ifadesini kullandı.