Ve Barcelona da CAS'a başvuruyor

FIFA Disiplin Kurulunun bu sabah açıkladığı kararla, 18 yaş altındaki futbolculara yapılan sözleşmelerde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle para ve 14 ay transfer yapamama cezası alan Barcelona Kulübü, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) başvuracak.

Ve Barcelona da CAS'a başvuruyor
Ve Barcelona da CAS'a başvuruyor
GİRİŞ 03.04.2014 00:21 GÜNCELLEME 03.04.2014 00:21

Kulüp yaptığı açıklamada, gerek FIFA nezdinde, gerekse CAS'da gerekli itirazları yapacağını, ayrıca transfer yapabilmeleri dahil, kulübün tüm haklarının korunması için gerekli yasal önlemlerin alınmasını isteyeceklerini duyurdu.

Messi, Iniesta, Xavi, Puyol gibi ünlü futbolcularının da yetiştiği "La Masia" adlı Barcelona'nın altyapı okulunu, burada uygulanan eğitim, sağlık, barınma programlarını hatırlatan Katalan kulübü "Barcelona'nın sporcu olmalarından önce insan olarak yaptığı muamele FIFA tarafından dikkate alınmamış ve eğitim programımızın nasıl işlediğine ilişkin kriterler hesaba katılmamıştır" görüşüne yer verdi.

Açıklamasında FIFA'yı eleştiren Barcelona Kulübü, "FIFA tarafından tanınan Altın Top ödülüne aday futbolcularımız, sportif programımızın bir örneğidir" mesajını verdi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Barcelona hiçbir yasa dışı uygulama yapmamıştır. Reşit olmayan tüm sporcularımızın ülkede yasal oturma izinleri vardır. Hiçbir Barcelonalı futbolcu, kamusal anlamda kurallar dışında değildir. Tüm futbolcularımız federasyonların verdiği lisanslara bağlı olarak çalışmaktadır ve FIFA'nın itiraz ettiği futbolcularımızdan bazıları Katalonya Futbol Federasyonu tarafından Katalonya milli formasını giymek üzere bazı özerk yönetim turnuvalarına katılmıştır. FIFA'nın başlattığı soruşturma sonrasında bu futbolcuların lisansları geri alınıp, hiçbir müsabakada oynatılmamışlardır. Yani kural dışı bir uygulama olmamıştır."

Katalonya'da, federasyona kayıtlı 15 bin kadar reşit olmayan futbolcu olduğunu belirten Barcelona, FIFA'nın kendisine verdiği cezanın kriterlerine bakıldığında, "İspanya dışında doğmuş olmalarından dolayı bu çocukların da durumlarının kural dışı olması gerektiği" görüşünü savundu.

Barcelona ayrıca, bünyesinde yer alan ancak reşit olmayan sporculara ne tür bir program uygulandığını uzun zaman önce FIFA'ya gönderdiğini ve La Masia'nın her zaman örnek alınan bir kurum olduğunu kaydetti. Barcelona, yabancı bir çok futbolcusunun ailesine entegrasyon yardımı sağladığını ve sosyal gelişimlerini desteklediğini bildirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL