Mourinho'dan 'cuma günü' tepkisi!

Şampiyonlar Ligi rövanşına sarı-kırmızılıların daha dinlenmiş çıkacağını söyleyen Mourinho, “Galatasaray'ın neden cuma günü oynayabilip de bizim cumartesi oynamamız gerektiğini anlamıyorum” şeklinde konuştu.

Mourinho'dan 'cuma günü' tepkisi!
Mourinho'dan 'cuma günü' tepkisi!
GİRİŞ 15.03.2014 16:05 GÜNCELLEME 15.03.2014 16:05

Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho, Galatasaray randevusu öncesinde takvimden yakındı, sarı kırmızılıların Stamford Bridge'deki karşılaşmaya daha dinlenmiş çıkacaklarını söyledi.

Şampiyonlar Ligi'nde Salı günü sahasında Galatasaray'ı ağırlayacak olan Londra ekibinin çalıştırıcısı, "Galatasaray'ın neden Cuma günü oynayabilip de bizim cumartesi oynamamız gerektiğini anlamıyorum. Cuma akşamı 7.45'te oynasaydık bu kimin için neyi değiştirirdi yani?" dedi.

İngiltere'deki maç günleri ve saatlerinin tamamen televizyon yayınlarına endeksli belirlendiğinden şikayet eden Portekizli teknik adam, bu durumun İngiliz takımlarının Avrupa arenasındaki şanslarını azalttığına dikkat çekti, "İnsanlar galiba İngiliz ekiplerinin Avrupa'daki mücadelelerini umursamıyorlar ancak bu beni ilgilendiriyor. Tamam televizyon olayı önemli. Ancak futbolcuların da bir sonraki maçına iki gün mü kalıyor üç gün mü, bunlara da bakmak gerekir" diye konuştu.

'Drogba'ya sorun'

Mourinho şöyle devam etti: "Örneğin Drogba pazartesi günü buraya geldiğinde kendisine sorun. Bir Londra seyahati öncesinde cuma günü oynamak veya salı günkü bir karşılaşma öncesinde cumartesi oynamak bunlar aynı şey mi acaba?"

Chelsea Teknik Direktörü, bu sezon ligdeki durumlarında Galatasaray'a karşı oynayacakları maçın belirleyici olacağını da söyledi. Premier Lig ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Portekizli teknik adam, Arsenal ve Manchester City ile girdikleri lig yarışına değindi.

Bu iki ekibin Avrupa macerasının sona erdiğine dikkat çeken Mourinho, kendilerinin Şampiyonlar Ligi'nde devam etmeleri halinde bunun rakiplerinin avantajına olacağını söyleyerek, "Eğer Galatasaray bizi elerse Şampiyonlar Ligi'nin dışında kalacağız. Ve böylece herkes aynı şartlarda olacak" dedi. Mou, 1-1'lik skorun rövanş öncesi tehlikeli bir sonuç olduğuna işlerinin kolay olmayacağına da dikkat çekti. Chelsea bu akşam 19.30'da Aston Villa ile deplasmanda karşılaşacak.

KAYNAK: SKORER