Anelka'ya 'Nazi selamı' için sert ceza!

İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Bromwich Albion'da forma giyen Fransız futbolcu Nicolas Anelka, lig maçında "Nazi selamı" verdiği gerekçesiyle 5 maç oynamama ve 80 bin sterlin para cezasına çarptırıldı.

Anelka'ya 'Nazi selamı' için sert ceza!
Anelka'ya 'Nazi selamı' için sert ceza!
GİRİŞ 27.02.2014 21:09 GÜNCELLEME 27.02.2014 21:09

Geçen yıl Aralık ayında West Ham United ile oynanan maçta attığı gol sonrası Nazi selamına benzetilen hareketi nedeniyle basının yoğun eleştirisine maruz kalan ve hakkında İngiltere Futbol Federasyonu (FA) tarafından soruşturma başlatılan 34 yaşındaki Anelka, 5 maç oynamama cezası aldı.

Fenerbahçe'de 2005-2006 sezonunda forma giyen Anelka'nın lig maçındaki hareketinin ardından West Bromwich ile sponsorluk sözleşmesi bulunan "Zoopla" isimli şirket, Fransız futbolcunun oynatılmaya devam edilmesi nedeniyle sözleşme yenilemeyeceklerini açıklamıştı.

Anelka'nın ceza almasına neden olan hareket, ilk kez Fransız komedyen Dieudonne tarafından 2005'te sahne şovunda yapılmış, Nazi selamına çok benzetildiği gerekçesiyle gündeme gelmişti. Sol elin, sağ omzun üzerine konulmasıyla yapılan ve "quenelle" adı verilen hareket Yahudi karşıtı Fransızlar tarafından kullanılıyor.