Bayern Münih abartmaya başladı!

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde lider Bayern Münih yenilmezlik serisini 42 maça çıkardı.

Bayern Münih abartmaya başladı!
Bayern Münih abartmaya başladı!
GİRİŞ 27.01.2014 11:33 GÜNCELLEME 27.01.2014 11:33

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) sezonun ikinci yarısının açılış maçında lider Bayern Münih, deplasmanda Borussia Mönchengladbach'ı 2-0'lık sonuçla mağlup etti.

İdeal 11'in değişmezlerinden Ribery, Schweinsteiger, Mandzukic ve Martinez gibi isimlerden yoksun mücadele eden Bavyera temsilcisi, Mario Götze'nin güzel oyunuyla rahat bir galibiyet elde etti.

Maçın henüz 2. dakikasında Borussia Mönchengladbach Martin Stranzl ve Max Kruse ile yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Daha sonra 6. dakikada, Müller'in akıl dolu pasıyla topla buluşan Götze uygun pozisyonda topu auta attı. Bir dakika sonrasında gelişen Münih atağında yeniden Müller'in pasıyla topla buluşan Götze, Bavyera ekibini öne geçiren golü kaydetti.

YENİLMEZLİK SERİSİ 42 MAÇ OLDU

Golden sonra maçın kontrolünü tamamen eline geçiren Bavyera temsilcisi ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. İkinci yarıya da baskılı başlayan Bayern Münih, 53. dakikada Borussisa Mönchengladbachlı futbolcunun ceza sahası içinde topa elle müdahalesiyle bulduğu penaltıyı Müller'in ayağından gole çevirerek skoru 2-0 yaptı. Maçta başka gol olmayınca 90 dakika bu skorla sonuçlandı. Bu galibiyetle Bayern Münih yenilmezlik serisini 42 maça çıkardı.

Bu sezon evinde oynadığı 10 resmi müsabakadan galibiyetle ayrılan Borussia Mönchengladbach, kendi evinde ilk mağlubiyetini almış oldu. M'gladbach en son kendi evinde yaşadığı mağlubiyeti geçen yıl yine Bayern Münih'e karşı almıştı. Sekiz maçtır kaybetmeyen Borussia Mönchengladbach ise geçen yıl ekim ayında Hertha Berlin'e karşı 1-0 mağlubiyetle sahadan ayrılmıştı.

Oynadığı son 27 deplasman maçından yenilgisiz ayrılan Bayern Münih ise bu alanda 26 maç olan kendi rekorunu egale etti. Mario Götze bu maçta da attığı golle, üst üste 3 Bundesliga maçında gol atma başarısı gösterdi.

M'gladbach bu sezon beş penaltıya sebep oldu. Bunlardan dördü elle oynama sonucu gerçekleşirken bu penaltılardan 3'ü son 2 maçta Bayern Münih tarafından kullanıldı. Bavyera ekibinin en çok penaltı atışı kullandığı kale 18 atışla Borussia Mönchengladbach oldu.

Bayern Münihli Philp Lahm 300. Bundesliga maçını faulsüz tamamlayarak 12 kilometre ile en çok koşan futbolcu oldu.

KAYNAK: AA