Fransa'da yüksek vergi kaosu!

Fransız Futbol Kulüpler Birliği, geliri 1 milyon avronun üzerinde olan çalışanları için yüzde 75 oranında vergi ödemesi" kararını adaletsiz bulduklarını açıkladı.

Fransa'da yüksek vergi kaosu!
Fransa'da yüksek vergi kaosu!
GİRİŞ 30.12.2013 20:05 GÜNCELLEME 30.12.2013 20:05

Fransa Profesyonel Futbol Kulüpleri Birliği (UCPF), Anayasa Mahkemesinin, "şirketlerin, geliri 1 milyon avronun üzerinde olan çalışanları için yüzde 75 oranında vergi ödemesi" kararını adaletsiz bulduklarını açıkladı.

UCPF'nin yapılan açıklamada, Anayasa Mahkemesinin, şirketlerin, yıllık geliri 1 milyon avroyu geçen çalışanları için yüzde 75 oranında vergi ödemesini kabul eden kararının, futbol dünyası için üzücü bir haber olduğu belirtildi.

Bildiride, söz konusu vergi miktarının kesinlikle adil olmadığı vurgulanarak hükümete de Fransız futbol kulüplerinde rekabeti arttıracak reformlar yapması çağrısında bulunuldu.

Vergilendirmedeki yeni değişiklik ülkede 13'ü futbol kulübü 470 şirketi ve binden fazla kişiyi etkiliyor.

Yeni düzenleme, bütçeye, bir yıl içinde, 44 milyon avrosu futbol kulüplerinden olmak üzere 210 milyon avro kazandıracak.

Anayasa Mahkemesi geçen pazar günü, 2014 bütçesinde, şirketlerin yıllık geliri 1 milyon avroyu geçen çalışanları için yüzde 75 oranında vergi ödemesini öngören tasarıyı kabul etmişti.

Daha önce Senato tarafından reddedilen tasarı, özellikle futbol dünyasında sert eleştirilere neden olurken, futbol kulüpleri bir hafta sonu maç oynamama tehdidinde bulunmuştu. Fransız futbol kulüpleri, söz konusu tasarının yasalaşması halinde ülkeye pahalı yabancı futbolcu transferinin zorlaşacağı görüşünü dile getirmişti.

Hükümet daha önce, yılda 1 milyon avrodan fazla kazananlara yüzde 75 vergi getirmek istemiş ancak Anayasa Mahkemesinin olumsuz görüş bildirmesi üzerine, verginin şirketler tarafından ödenmesi kararlaştırılmıştı.