La Liga yıldızları Güney Afrika'ya karşı

İspanya'nın Güney Afrika'ya karşı yapacağı dostluk maçının aday kadrosunda, 15 ile en fazla İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) top koşturan futbolcular yer aldı.

La Liga yıldızları Güney Afrika'ya karşı
La Liga yıldızları Güney Afrika'ya karşı
GİRİŞ 08.11.2013 15:53 GÜNCELLEME 08.11.2013 15:53

İspanya basınında yer alan haberlere göre, İspanya Teknik Direktörü Vicente del Bosque, Güney Afrika ile 19 Kasım'da deplasmanda yapılacak dostluk maçının aday kadrosunu açıkladı. Orta sahada oyun kurucu görevini üstlenen Barcelonalı Xavi Hernandez'den yoksun kadroda, Andres Iniesta, Cesc Fabregas, Iker Casillas, Sergio Ramos, Xabi Alonso, Santi Cazorla, Jesus Navas, Alvaro Negredo ve Juan Mata da yer aldı.

Aday kadroda 5 Barcelona, 4 Real Madrid ve 3 Atletico Madrid oyuncusu ile Sevilla, Levante ve Real Sociedad'dan birer oyuncu bulunuyor.

Brezilya ve İspanya olmak üzere çift vatandaşlığı bulunmasına karşın, "Boğalar"ı seçerek gündemi uzun süre meşgul eden Atletico Madrid'in forvet oyuncusu Diego Costa'nın da aday kadroda yer alması dikkati çekti. Diego Costa, maçta forma şansı bulması halinde İspanya ile milli maçına çıkacak.

Aday kadro şu isimlerden oluşuyor:

Kaleciler: Iker Casillas (Real Madrid), Victor Valdes (Barcelona), Pepe Reina (Napoli)

Savunma: Alvaro Arbeloa (Real Madrid), Raul Albiol (Napoli), Sergio Ramos (Real Madrid), Alberto Moreno (Sevilla), Juanfran (Levante), Javi Martinez (Bayern Munich), Inigo Martinez (Real Sociedad), Nacho Monreal (Arsenal)

Orta saha: Sergio Busquets (Barcelona), Xabi Alonso (Real Madrid), Koke (Atletico Madrid), Andres Iniesta (Barcelona), Santi Cazorla (Arsenal), Cesc Fabregas (Barcelona), Jesus Navas (Manchester City)

Hücum: Alvaro Negredo (Manchester City), Diego Costa (Atletico Madrid), Pedro (Barcelona), David Villa (Atletico Madrid), Juan Mata (Chelsea)

KAYNAK: AA