Ancelotti: Bale'in zamana ihtiyacı var

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, 91 milyon avro bonservis bedeli karşılığında transfer edilen Gareth Bale'in zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.

Ancelotti: Bale'in zamana ihtiyacı var
Ancelotti: Bale'in zamana ihtiyacı var
GİRİŞ 29.10.2013 13:22 GÜNCELLEME 29.10.2013 13:22

İspanyol radyosu Cadena Cope'a, Galli futbolcu Gareth Bale'in form durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan İtalyan teknik adam, "Son oynadığı maçlarda olağanüstü işler yapamadığı doğru. Çünkü yeni bir takıma ve kültüre geldi ve uyum sağlamak için zamana ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

İspanya'da futbolun İngiltere'den farklı olduğunu vurgulayan Ancelotti, Bale'e ödenen yüksek bonservis bedeli nedeniyle son oynanan "El Classico" derbisinde ilk 11'de yer aldığı yönündeki değerlendirmelerin doğruyu yansıtmadığını ifade etti.

Bale'in takımdaki diğer oyuncular ile aynı statüye sahip olduğunu belirten İtalyan teknik adam, "Real Madrid ile sözleşme imzalayarak iyi yaptı. Bale'in Barcelona maçında oynayabileceğini ve rakibe problem yaratabileceğini düşündüğüm için kadroya aldım" değerlendirmesinde bulundu.

Ancelotti, Fransız forvet oyuncusu Karim Benzema'nın Barcelona maçına ilk 11'de çıkmamasının nedeninin ise "taktiksel" olduğunu vurguladı.

Rael Madrid'in Barcelona ile oynadığı lig maçında sahada 60 dakika kalabilen 24 yaşındaki Bale, daha sonra yerini Benzema'ya bırakmıştı.

AA