Mesut Özil gitti tabela değişti

Türk kökenli Alman futbolcu Mesut Özil'in, Arsenal'e transfer olmasının ardından memleketi Devrek ilçesinde, ismini taşıyan caddeye konulan Real Madrid formasıyla fotoğrafının yer aldığı dev tabelanın değiştirilmesine karar verildi.

Mesut Özil gitti tabela değişti
Mesut Özil gitti tabela değişti
GİRİŞ 05.09.2013 12:14 GÜNCELLEME 05.09.2013 12:14

La Liga'nın güçlü takımlarından Real Madrid'ten İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'i 42,4 milyon sterline renklerine bağladığı Mesut Özil'in taransferi, Türk kökenli futbolcunun memleketi Devrek'te de yankı buldu.

Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde doğan, 2006-2008 yılları arasında Schalke, 2008-2010 yılları arasında Werder Bremen ve 2010 yılından itibaren Real Madrid formasını giyen 24 yaşındaki Mesut Özil'in, geçen yıl belediye meclisi kararıyla ismi verilen caddeye asılan fotoğrafının yer aldığı tabelanın değiştirilmesine karar verildi.

En son 2011'in aralık ayında baba ocağı Devrek ilçesine bağlı Hışıroğlu köyüne gelen Mesut Özil'in, Real Madrid formasıyla fotoğrafının yer aldığı tabela, futbolcunun Arsenal formasıyla fotoğrafının yer aldığı bir başka tabelayla değiştirilecek.

"Fotoğrafını göndermesini isteyerek tabelayı değiştireceğiz"

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyenin spor tesislerinin yer aldığı caddeye 1 yıl önce Mesut Özil'in adını verdiklerini söyledi.

Özil'in, Devrekli olmasından dolayı gurur duyduklarını ifade eden Semerci, "Dünya çapında bir futbolcumuz. Mesut Özil, bize haber vermeden Arsenal'e transfer olmuş. En kısa zamanda yeni formasıyla bir fotoğrafını göndermesini isteyerek tabelayı değiştireceğiz. Göndermezse de internetten alıp talebayı hazırlayacağız. Kendisiyle onur duyuyoruz" dedi.

Semerci, Mesut Özil'in 2011'deki ziyaretinde ünlü teknik direktör Jose Mourinho ve futbolcu Cristiano Ronaldo'ya üzerlerinde isimleri yazılı dünyaca ünlü Devrek bastonu getirdiğini, istemesi durumunda yeni teknik direktörü ve takım arkadaşlarına da baston gönderebileceklerini dile getirdi.

Mesut Özil'in amötör kümede mücadele eden Devrek Belediyespor'un sosyal tesislerinin inşasına yönelik sözünün bulunduğunu vurgulayan Semerci, "Dünyaca ünlü futbolcumuz yeni bir takıma transfer oldu. İyi de ücret aldığı söyleniyor. Artık kendi imkanlarımızla temelini attığımız sosyal tesisleri bir an önce bitirmesini istiyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: AA