Liverpool Lucescu'nun kalbini istiyor

Shakhtar Donetsk'te bu sezon ortaya koyduğu performans ile yıldızını parlatan Henrikh Mkhitaryan, İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool'un transfer dönemindeki en önemli hedeflerinden biri haline geldi.

Liverpool Lucescu'nun kalbini istiyor
Liverpool Lucescu'nun kalbini istiyor
GİRİŞ 16.06.2013 10:45 GÜNCELLEME 16.06.2013 10:57

İngiliz gazetesi Daily Mail'in haberine göre Premier Lig ekibi Liverpool, teknik direktörlüğünü Mircea Lucescu'nun yaptığı Shakhtar Donetsk'in yıldızlarından Henrikh Mkhitaryan'ı transfer edebilmek için devreye girdi.   Liverpool idarecileri, son haftalarda İngiliz forvet Andy Carroll'un bonservisinin West Ham United'e verilmesinin pazarlıkları ve bu bölgedeki boşluğu doldurmak adına Celta Vigo'dan Iago Aspas'ın transferi için yürüttüğü görüşmelerden dolayı bir hayli meşgul. Bununla birlikte Ada ekibi, Schalke 04'ün stoperi Kyriakos Papadopoulos için ilettiği teklifin geri çevrilmesi üzerine, savunmanın ortasına yapılacak takviyenin arayışlarını da sürdürüyor.  

Öte yandan Liverpool, orta sahasındaki yaratıcı oyuncu sayısını arttırabilmek adına düğmeye bastı. İngiliz kulübü, Shakhtar Donetsk'in orta sahadaki yıldızlarından Henrikh Mkhitaryan için girişimlerini hızlandırdı. Donetsk ekibinin oyuncuyu elden çıkarmaya yanaşmamasına rağmen geri adım atmayan Liverpool, reddedilemeyecek bir teklif ile bu transferde mutlu sona ulaşmanın hesaplarını yapmaya başladı.   Ukrayna kulübünün 24 yaşındaki oyuncusu Henrikh Mkhitaryan, Shakhtar Donetsk forması altında kariyerinin en iyi sezonunu geride bırakırken, görev aldığı 42 resmi maçta 29 kez fileleri havalandırarak, dikkatleri üzerine çekti.

(sporx)