Gennaro Gattuso bırakıyor

Şu anda Sion forması giyen Gennaro Gattuso, sezon sonunda aktif futbol hayatına nokta koymayı düşünüyor.

Gennaro Gattuso bırakıyor
Gennaro Gattuso bırakıyor
GİRİŞ 12.03.2013 14:13 GÜNCELLEME 12.03.2013 14:13

Milan ve İtalya'nın unutulmaz isimlerinden Gennaro Gattuso, sezon sonunda futbolu bırakıp teknik direktörlüğe odaklanmak istediğini açıkladı.

Sion'da forma giyen 35 yaşındaki futbolcu geçtiğimiz ay İsviçre kulübünde alınan kötü sonuçların ardından oyuncu-teknik direktör olarak görev yapmaya başlamıştı.

Tuttosport'a geleceği hakkında açıklamalarda bulunan Gattuso, "Haziran ayında futbolu bırakarak yeni kariyerimde ilerlemeyi planlıyorum. Teknik direktör olarak başarılı olmak için yeterli azme sahibim. Antonio Conte ile bu konuda karşılaştırmak gurur verici. Umarım ben de onun kadar başarılı olabilirim." dedi.

Futbolculuk hayatında birlikte çalıştığı tenik adamlardan önemli dersler çıkardığını anlatan veteran orta saha oyuncusu, "Lippi ve Ancelotti benim öğretmenlerimdi. Onlarla kendimde birçok ortak nokta buluyorum." diye konuştu.

Gattuso, Barcelona ile Milan arasında oynanacak maç hakkındaki tahminiyle ilgili sorulan bir soruya ise, "Televizyon karşısına geçip eski takım arkadaşlarımı izleyeceğim. Bence 3-1 Barcelona yenecek ama turlayan Milan olacak." şeklinde yanıt verdi.

İsviçre Süper Ligi'nde dördüncü sırada bulunan Sion, pazar günü Young Boys'a konuk olacak.