Aslı, Balkanlar'ın 'En İyisi' ödülünü aldı

Balkan Atletizm Federasyonları Birliği (ABAF) tarafından Balkanlar'da 'Yılın En İyi Bayan Atleti' seçilen olimpiyat ve Avrupa şampiyonu milli atlet Aslı Çakır Alptekin, ödülünü aldı.

Aslı, Balkanlar'ın 'En İyisi' ödülünü aldı
Aslı, Balkanlar'ın 'En İyisi' ödülünü aldı
GİRİŞ 30.11.2012 14:58 GÜNCELLEME 30.11.2012 14:58

Bu yıl ikincisi düzenlenen ABAF Galası, Sırbistan'ın Arandjelovac kentinde yapıldı. Galaya Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı ve ABAF Asbaşkanı Mehmet Terzi, Avrupa Atletizm Birliği (EA) Başkanı Hansjörg Wirz, eski olimpiyat şampiyonu ve EA Konsey Üyesi Rumen Gabriela Szabo, EA Konsey Üyesi Salih Münir Yaraş, uzun atlama Avrupa rekortmeni Robert Emmiyan ve 12 üye ülkenin temsilcileri ile davetliler katıldı.

Galada, 2012 Londra Olimpiyatları'nda 1500 metrede altın madalya kazanan milli atlet Aslı Çakır Alptekin'e ''Yılın Kadın Atleti'', aynı branşta 2'nci olan Gamze Bulut'a da ''Yılın Yükselen Yıldızı'' ödülü verildi.

Ödülünü EA Başkanı Wirz'in elinden alan Alptekin, teşekkür konuşmasında olimpiyat şampiyonluğu öncesinde dünya salon ve Avrupa şampiyonasında kürsüye çıktığını anımsatarak, ''Basamakları adım adım çıktım. Türk atletlerinin başarılarını gelecekte de sürecektir'' dedi.

Bulut'un ödülünü ise Mehmet Terzi takdim etti. Bulut, aldığı ödülden duyduğu mutluluğu ifade ederken, kısa vadedeki en önemli hedefinin gelecek yıl yapılacak dünya şampiyonası olduğunu söyledi.

KAYNAK: AA