Elvan Bulgaristan'da madalya bekliyor

Bulgaristan'da 6 Ekim'de düzenlenecek Yarı Maraton Dünya Şampiyonası'nda ilk kez koşacak olan milli atlet Elvan Abeylegesse, katılacağı bu şampiyonada madalya hedefliyor

Elvan Bulgaristan'da madalya bekliyor
Elvan Bulgaristan'da madalya bekliyor
GİRİŞ 28.09.2012 11:59 GÜNCELLEME 28.09.2012 12:20

Maraton hazırlıklarını Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait koşu pistinde sürdüren Elven Abeylegesse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyona öncesinde Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nde pasaport işlemlerini tamamladığını söyledi.

Abeylegesse, 6 Ekim'deki yarışlar için hazırlıklarını sürdürdüğünü ifade ederek, ''Sakatlığım yok diyebilirim. Güzel bir hazırlık dönemi geçirdim. Durumum iyi. İnşallah orada güzel bir şey yapacağım. Günde iki antrenman yapıyorum. Bazen antrenmanlarıma sabah 07.00'de başlıyorum, çünkü yarışlar sabah oluyor. Bazen 09.00'da başlıyorum. Akşam antrenmanıma da 17.00'de başlıyorum'' dedi.

Yarı Maraton Dünya Şampiyonası'nda ilk kez yarışacağını ifade eden Abeylegesse, ''Antrenman kapsamında çoğu zaman yol antrenmanı yapıyorum. Her gün antrenmanlarımı sürdürüyorum. Bu yarışlara ilk defa katılacağım. 2010 yılında yarı maraton koşmuştum ama ilk defa dünya şampiyonasında koşacağım. Bu alandaki ilk tecrübem olacak'' diye konuştu.

Abeylegesse, 2 yıl aradan sonra ilk kez yarışacağına da dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''İki yıl sonra ilk yarışım olacak. Şu anda sağlık durumum iyi. İnşallah orada madalya için koşacağım. Aynı zamanda kendi durumumu da görmüş olacağım. Sakatlanmamın üzerinden iki ay geçti. Çok sürat antrenmanına yüklenmedim ama uzun antrenmanlarımı yapıyorum. Ayaklarım şimdi iyi. İnşallah böyle devam eder. 6 Ekim'deki yarışın ardından dinlenmeye geçeceğim. Sonra da ikinci sezonun hazırlıklarına başlayacağım. Oraya gideceğim ve kazanacağım, kazandığım madalyayı Türk halkına armağan edeceğim.''

AA