Nevin Yanıt öğretmen oldu

Avrupa şampiyonu milli atlet Nevin Yanıt, Mersin'in Mut ilçesine beden eğitimi öğretmeni olarak atandı.

Nevin Yanıt öğretmen oldu
Nevin Yanıt öğretmen oldu
GİRİŞ 20.09.2012 12:06 GÜNCELLEME 20.09.2012 12:06

AA muhabirinin görüştüğü Yanıt, öğretmen olduğum için çok mutlu olduğunu ifade ederek, ''Bu yıl milli takım kampı nedeniyle derslere giremeyeceğim ama ara sıra okula gidip öğrencilerle buluşmak istiyorum'' dedi.

Öğrencileri spora teşvik etmeyi, onlara sporu sevdirmeyi istediğini belirten Yanıt, ''Bir hedefleri, amaçları olsun istiyorum. Bu konuda birazcık bile katkım olursa ne mutlu bana'' diye konuştu.

Yanıt, olimpiyatların ardından bir süre dinlendiğini, bir hafta önce antrenmanlara başladığını anlatarak, bu sezon sırasıyla önce Avrupa Salon Şampiyonası, ardından Akdeniz Oyunları ve son olarak Dünya Şampiyonası'nda yarışacağını söyledi.

Mart ayında İsveç'in Göteborg kentinde yapılacak Avrupa Salon Şampiyonası'nda iddialı olduğunu vurgulayan Yanıt, ''Yeni sezonda ilk hedefim Avrupa Salon Şampiyonası'nda 60 metre engellide 8 saniyenin altına inmek. Ana hedef tabii ki şampiyonluk. Avrupa'da iki altınım var ama salonda derece alırsam bu ilk olacak. 60 metre engellide 8.00 ile Türkiye rekoru benim elimde. Bu kez 7.90'lara inmeyi istiyorum'' dedi.

Yanıt, Akdeniz Oyunları'nın, memleketi Mersin'de kendi adının verildiği Nevin Yanıt Atletizm Pisti'nde yapılacağını anımsatarak, ''Bu nedenle Akdeniz Oyunları'nın benim için ayrı bir önemi var'' diye konuştu.

Ruhsal ve fiziksel olarak çok iyi olduğunu ifade eden milli atlet, ''Zaten sezona bu şekilde başlamazsam sezon sonunu getiremem. Antrenörüm Cüneyt Yüksel, yeni başladığımız için çok yüklenmiyor. Ben de bunun tadını çıkarıyorum. Antrenmanlar çok zevkli geçiyor. Sadece Mersin sıcağı bazen bunaltıcı olabiliyor'' dedi.

-''Başkanımız Aziz Yıldırım, bir şeyler yapacağını söylemişti''-

Olimpiyatlarda aldığı dereceden manevi anlamda tatmin olduğunu anlatan Yanıt, şöyle konuştu:

''Avrupa şampiyonluğundan dolayı zaten tanınıyordum ama olimpiyatta final koşmak çok farklı. Türkiye'ye döndüğümde ne kadar çok tanındığımı, insanların benimle ne kadar gurur duyduğunu gördüm. Manevi açıdan daha iyisi olamaz. Maddi anlamda da kulübüm Fenerbahçe'yi bekliyorum. Başkanımız Aziz Yıldırım, bir şeyler yapacağını söylemişti. Geçim kaynağım şimdiye kadar kulübüm oldu. Parayı oradan kazanıyorum ama onun dışında ülkemiz için, bayrak için koşuyoruz. Devletimiz sağ olsun artık öğretmen maaşımız da var.''

KAYNAK: AA