Bekle bizi Rio 2016

Süper ikili Aslı ve Gamze:Türk halkının duaları bacaklarımıza güç verdi. Rakiplerimizi piste gömdük. Rio'da da kürsüye çıkacağız...

Bekle bizi Rio 2016
Bekle bizi Rio 2016
GİRİŞ 12.08.2012 09:16 GÜNCELLEME 12.08.2012 09:16

İngilizler'in suçlamalarına da tepki gösteren atletlerimiz, "Madalya alamadıkları için bize çamur atıyorlar" yorumunu yaptılar Gümüş madalyalı Nur Tatar da, "Altın madalyayı çok istedim ama olmadı. 2016'da sözümü tutacağım ve altını alacağım" dedi


1-GÖLGEMİ RAKİP SANDIM

 Aslı Çakır Alptekin Olimpiyat tarihinde atletizmde ilk altın madalyamızı kazandıran Aslı Çakır Alptekin, son 30 metrede stattaki ışıkların yanmasıyla oluşan gölgesini görünce, sağ tarafındaki rakibinin kendisine yaklaştığını sandığını söyleyerek, "Basıyorum, basıyorum rakibim benimle birlikte. Ancak başımı kaldırıp, karşıdaki ekranda yalnız olduğumu görünce rahatladım ve çizgiyi geçtim" dedi. 10 senedir koşan ve orjini 3 bin metre engelli olan Alptekin, eşi ve antrenörü İhsan Alptekin ile birlikte 1500 metre koşmaya başlamış. Alptekin şimdi Rio 2016'da da kürsüye çıkmak istiyor. Alptekin, 2 İngiliz atletin doping iması için de, "Her zaman testlere giren sporcularız, devamlı kontrol altındayız. Onların terbiyesizliği. Çünkü kendi ülkelerinde çok kötü derece yaptılar, şimdi çamur atıyorlar" diye konuştu.


2- KİM BİRİNCİ ÖNEMLİ DEĞİL

Gamze Bulut Yarış öncesi birbirlerine başarı dilediklerini söyleyen Gamze Bulut ise, "Bizim için kim birinci olmuş önemli değil. Çizgiyi geçtikten sonra 'Aslı abla biz ne yaptık! Derecemiz ne oldu?' diye bağırdım. Aslı abla da 'Başardık..İkimiz de birinciyiz' dedi. Hala şoktayım. İlk olimpiyatımda madalya almam çok güzeldi. Ayrıca dünyaya İstiklal Marşı'nı dinleteceğiz. Bunun onurunu yaşıyoruz" ifadesini kullandı.


3-TÜRKİYE'YE ARMAĞAN

 Nur Tatar Olimpiyat ikincisi olan milli tekvandocu Nur Tatar da çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Türkiye'ye bu madalyayı götürdüğüm için çok gururluyum. Çok insanın beklentileri vardı. Çok şükür madalyalara ulaştık. İnşallah en kısa zamanda da Türkiye'ye dönüp bunu kutlamak istiyorum. Tüm Türkiye'ye armağan ediyorum" ifadesini kullandı. Altın madalyaya odaklandığını anlatan Tatar, "İlk olimpiyatım ve direkt altın almak istedim. İyi konsantre olmuştum. Büyük bir şansızlık yaşadım ve hata yaptım. Nasip değilmiş, alabileceğim maçtı çok üzüldüm. Bundan sonra inşallah altın olacak" dedi. Ağlattı Tatar, Başbakan Erdoğan'ın telefonunu ağlayarak cevapladığını, Erdoğan'ın da gözyaşlarını tutamadığını açıkladı. Tatar, Başbakan'ın kendisine "Neden ağlıyorsun? Ne yaptığının farkında mısın? Büyük bir iş başanrdın. Gururumuz oldun" diye moral verdiğini de söyledi.

(sabah)