Milli atletten büyük başarı!

Avrupa Atletizm Şampiyonası 100 metre finalinde milli atlet Jak Ali Harvey 10.01'lik derecesiyle bronz madalya kazandı ve Avrupa üçüncüsü oldu.

Milli atletten büyük başarı!
Milli atletten büyük başarı!
GİRİŞ 07.08.2018 22:54 GÜNCELLEME 08.08.2018 00:01
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'nin ilk madalyası Jak Ali Harvey'den geldi. 29 yaşındaki milli atlet, Berlin Olimpiyat Stadı'ndaki 24'üncü Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 2016'dan sonra ay yıldızlı ekibe ikinci kez Avrupa madalyası getirmeyi başardı.

Yarı finalde en iyi dereceyi yapan Fransız Jimmy Vicaut'nun baldırındaki çekme yüzünden çıkamadığı finalde yedi atlet mücadele ederken, Jak Ali Harvey 10.01'lik derecesiyle üçüncü sırayı aldı. Britanya'dan Zharnes Hughes'ün 9.95 ile şampiyona rekorunu yenilediği finalde, Reece Prescod 9.96 koşarak ikinciliği elde etti. Jak Ali Harvey ise bu yılki en iyi ikinci derecesini koşarak Avrupa üçüncülüğünü yakaladı.

 

 

Yarıştaki bir diğer milli atlet Emre Zafer Barnes ise 10.29'luk dereceyle yarışı yedinci olarak tamamladı.

YORUMLAR 6
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    bizden mi bu arkadaş?
    Cevapla
  • CHERKES 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun karaoğlan
    Cevapla
  • Hüseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında siyahi paşaları vardı Osmanlı'nın şimdi hepten ırkçı kafatasçı olmuşuz. ABD Latin Kökenli Hespanik göç alıyor. Bizdeki suriyeli sayısını aratır. Almanyada 5 milyona yakın Türk var... Sanki bizde de tahammülsüzlük var İslam gitti geldi ırkçılık.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Devşirme bile olsa sporcular, ay yıldızlı bayrağı taşıyor. Ülke tanıtımına katkıda bulunuyor. Dünya nın bir çok yerinde bunun örnekleri var..
    Cevapla
  • Ülkem 5 yıl önce Şikayet Et
    80 milyonluk ülkede sporcu mu kalmadı ki devşirme yöntemlerle başarıdan medet umuluyor. Bu ülkeye hakarettir. Yap adam akıllı yatırımını nasıl sporcular çıkıyor hep birlikte görelim. Yazik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle