Eşi açıkladı: Aslı'nın kazandığı ödülleri...

Aslı Çakır Alptekin'in antrenörü ve eşi İhsan Alptekin, milli atletin ödülleri harcadığı yönünde çıkan haberlere açıklık getirdi.

Eşi açıkladı: Aslı'nın kazandığı ödülleri...
Eşi açıkladı: Aslı'nın kazandığı ödülleri...
GİRİŞ 02.01.2016 17:34 GÜNCELLEME 02.01.2016 17:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Alptekin, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından 8 yıl müsabakalardan men edilen milli atletin kazandığı ödüllerin geri istenmesiyle ilgili süreçte yazılanların, gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

İhsan Alptekin, "Aslı'nın kazandığı ödülleri harcadığımız yönündeki haberler kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. Olimpiyat şampiyonluğunun ardından bugüne kadar gelinen süreçte sadece kendimizi savunmak için masraf yaptık. Ödül paralarını harcadığımız ve iade etmeyi reddettiğimiz iddiaları asılsız ve yalandır. Kaldı ki, ödül miktarıyla ilgili telaffuz edilen 2,5 milyon lira da yanlış. Spor Genel Müdürlüğü, yasal prosedürün gereğini yerine getiriyor olup tarafımızca kendilerine verilen yazılı ve sözlü cevaplarda, ödül paralarını harcadığımız ve iade etmeyi reddettiğimiz yönünde bir beyanımız bulunmamıştır. Basit bir inceleme ile bunların tespiti mümkünken, hakkımızda yapılan asılsız iddiaların ve haberlerin kötü niyetli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

"Henüz kesinlik kazanmış bir şey yok"

Aslı'nın kadınlar 1500 metrede şampiyon olduğu 2012 Londra Olimpiyatları öncesinde, 2 aylık sürede 6 kez kontrole girdiğini anlatan Alptekin, "Bunların hepsi temiz çıktı, raporlar elimizde. Biz suçsuzluğumuzu henüz ispatlayamadık ama CAS'taki süreçte hangi madde çıkmış bizde ki, 8 yıl ceza aldık. Ne Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) ne de Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF), cezamızı henüz onaylamadı. Madalya hala bizde, henüz kesinlik kazanmış bir şey yok" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • fırat 7 yıl önce Şikayet Et
    bazı yiyecekler dopink maddesi içerebilir.atletlerin dopink kullanıp riske gireceğini zannetmiyorum.neden etiyopya kenya somali eritre burda siyasette var.
    Cevapla