Bağcılarlı atletler Maratona damga vurdu

Bağcılarlı atletler Vodafone İstanbul Maratonu’nda ilk 3’ü paylaştı.

Bağcılarlı atletler Maratona damga vurdu
Bağcılarlı atletler Maratona damga vurdu
GİRİŞ 15.11.2015 15:16 GÜNCELLEME 15.11.2015 15:16

Bağcılar Belediyesi Engelli Atletizm Takımı sporcuları 37. Vodafone Kıtalararası İstanbul Maratonu’nda erkekler ve kadınlar kategorisinde ilk 3’ü paylaşarak Bağcılarlıları sevince boğdular. Geçtiğimiz yıl da Maraton’da başarıya imza atan atletler bu yılda Bağcılar’ı en iyi şekilde temsil ettiler.

Yurt içinde ve yurt dışında katıldıkları maratonlardan ve diğer yarışlardan madalyalarla dönen Bağcılar Belediyesi Atletizm Takımı oyuncuları Vodafone İstanbul Maratonu’nda da madalyalar kazandılar. Tarihte kıtalar arası koşulan ilk yarış olma özelliğine sahip olan Vodafone İstanbul Maratonu’nda engelli erkekler kategorisinde Birol Kamar ipi 1’inci göğüslerken, Ömer Cantay 2’inci, Semih Görkem ise 3’üncülüğü kazandı.

Yine kadınlar kategorisinde yarışan Bağcılarlı milli kadın atletler Zübeyde Süpürgeci kıyasıya geçen yarışta 1’inciliği kazanırken, Hamide Kurt ise ipi 2’inci göğüsleyerek büyük başarıya imza attılar.

“ONLARLA GURUR DUYUYORUZ”

Bağcılarlı engelli sporcuların büyük bir gurur daha yaşadıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, spora ve sporcuya verilen emeklerin karşılıksız kalmadığını anlattı. Özellikle engelli sporcuların yurt içinde ve yurt dışında katıldıkları yarışlardan madalyalarla döndüklerinin altını çizen Çağırıcı, duygularını şöyle dile getirdi:

“Hamide Kurt kızımız Katar’daki Bedensel Engelliler Dünya Şampiyonası’ndan 2’inciliği kazanarak göğsümüzü kabartmıştı. Zübeyde Süpürgeci kızımızda 4’üncü gelerek büyük bir başarıya imza atmıştı. Engellilerimiz kendilerine imkanlar sunulduğunda neler yapacaklarını ispat ediyorlar. Onlara desteğimiz devam edecek.” şeklinde konuştu.