Usain Bolt, Gatlin'e meydan okudu!

Usain Bolt, Pekin'de düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası'na gitmeye ve kazanmaya hazır olduğunu söyledi.

Usain Bolt, Gatlin'e meydan okudu!
Usain Bolt, Gatlin'e meydan okudu!
GİRİŞ 25.07.2015 15:51 GÜNCELLEME 25.07.2015 15:52

Kalçasındaki sakatlığı sebebiyle Paris ve Lozan'daki Elmas Lig ayaklarını kaçıran 28 yaşındaki Bolt, Çin'in başkenti Pekin'de yapılacak Dünya Atletizm Şampiyonası öncesi Londra'da mücadele ettiği 100 metre yarışında elemelerde ve finalde 9.87 koşarak bu sezon en iyi derecesine imza attı.
 
Kötü bir start aldığını belirten Bolt, "Bunun üzerine çalışmam gerek fakat genel olarak yarış iyiydi. Buradaki sonuçtan memnunum. Hiçbir zaman iki numara olmadım, hala bir numarayım. Emekli olana kadar da planım bu" diye konuştu.
 
ABD'li sprinter Justin Gatlin'in bu sezon dört kez 9.8 saniyenin altında koşmasıyla ilgili soruları da yanıtlayan Jamaikalı atlet, "Kimseden korkmuyorum. Her şey çok çalışmak, kendini adamak ve zorlamakla ilgili. Pekin'de her şey olabilir. Bu tamamen sizin ortaya koyduğunuz performansla ilgili. Antrenmanlarda hızlı koşuyorum, bu kolay çünkü üzerinizde bir baskı yok" ifadelerini kullandı.
 
Erkekler 100 ve 200 metrede dünya rekorunu elinde tutan Bolt, bu sezon elde ettiği derecelerle ABD'li sprinter Justin Gatlin'in gerisinde kaldı.
 
Pekin'de düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na bir aydan az bir zaman kala Bolt bu sezonki en iyi derecesini 9.87 olarak geliştirirken, 33 yaşındaki Justin Gatlin bu sezon mayıs ayında 9.74 ile kariyerinin en iyi 100 metre yarışını çıkardı.
 
Elmas Lig'in Doha'da düzenlenen ilk yarışında 9.74'lük performansıyla bireysel rekorunu kıran Gatlin, Roma ve Monaco ayaklarında da 9.7'lik derecesini korudu.
 
Kariyerinde iki kez doping cezası aldığı için Gatlin, Londra'ya davet edilmedi. 2013 yılından bu yana hiç birlikte yarışmayan Bolt ve Gatlin'in Pekin'deki performansı sporseverler tarafından merakla bekleniyor.

KAYNAK: AA