Szabo bakanlığa koştu Süreyya başaşağı

2002'de Süreyya Ayhan'a Avrupa şampiyonluğunu kaptıran Romen atlet Gabriela Szabo, önceki gün Gençlik ve Spor Bakanı olarak atandı.

Szabo bakanlığa koştu Süreyya başaşağı
Szabo bakanlığa koştu Süreyya başaşağı
GİRİŞ 06.03.2014 12:47 GÜNCELLEME 06.03.2014 12:58

Üç kez dünya şampiyonu olan 38 yaşındaki Szabo, ülkesinde Ponta tarafından yeni kurulan hükemette Gençlik ve Spor Bakanı oldu. Aynı zamanda Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) ve Avrupa Atletizm Konsey üyesi de olan Szabo bunun yanısıra Romanya Atletizm Federasyonu başkan yardımcısı. Szabo,"Bakanlık çok büyük bir sorumluluk ister ve sizleri hayal kırıklığına uğratmak istemem. Romen sporu için yapacak çok işimiz var. Net sonuçlar elde etmemiz lazım. Bu bize ihtiyacımız olan moral ve desteği sağlayacaktır" dedi.

SÜREYYA ASLI İLE DE DAVALIK OLDU

2005 yılında kariyerine noktaya koyan 3000 metre Avrupa ve 5000 metre Olimpiyat rekorlarının da sahibi olan Szabo, 2002 yılında Almanya'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda 1500 metre finalinde Süreyya Ayhan'a geçilmişti. Szabo bu yarış için "Kaybetmeme rağmen büyük bir yarış olduğunu daima hatırlayacağım" demişti.Romen sporcu kariyerini sürekli parlatıp sonrasında da bakanlığa kadar yükselen bir yükseliş kaydederken, Süreyya Ayhan ise doping skandalları nedeniyle başaşağı gitti. Daha yapacak çok şeyi varken pistlerden aldığı cezalarla kopan Ayhan, yıllardır haksızlığa uğradığını söylüyor. Ayhan son olarak 2012 Londra Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır Alptekin ile mahkemelik olduğu haberleriyle gündeme gelmişti. Süreyya, açtığı davada Aslı'nın aralarındaki sportif danışmanlık sözleşmesine uymadığını gerekçe gösterip kazandığı ödüllerden pay istiyor.

KAYNAK: HÜRRİYET