Bilirkişiden Aslı'ya müjde

Aslı Çakır Alptekin için hazırlanan raporda, biyolojik pasaport değerlerindeki değişikliklerinin doping ilaçlarından değil, fizyolojik yapıdan kaynaklandığı belirtildi.

Bilirkişiden Aslı'ya müjde
Bilirkişiden Aslı'ya müjde
GİRİŞ 05.12.2013 12:11 GÜNCELLEME 05.12.2013 12:28

Olimpiyat şampiyonu atletimiz Aslı Çakır Alptekin'e sevindirici haber. Aslı'nın biyolojik pasaportundaki kan değerlerinin yüksekliğine karşı yaptığı savunması üzerine GSGM'nin, sağlık bakanlığı'ndan istediği 3 kişilik Bilirkişi Heyeti'nin raporu sporcumuzun lehine çıktı. Raporda, Aslı Çakır Alptekin'in, biyolojik pasaportundaki değerlerin doping etkisi yapan ilaçlarla değil, fizyolojik yapıdan kaynaklandığına işaret edildi.

Ceza verilmeyecek

Disiplin Kurulu'nun bilirkişi raporuna göre Aslı'ya ceza vermemesi bekleniyor. Böylece pazartesi günü açıklanması beklenilen karara göre, Aslı'nın 'temize' çıkması halinde bundan sonraki süreç merakla beklenecek. Atletizm Federasyonu kararını IAAF'ye gönderecek. IAAF de bu rapor doğrultusunda ya raporu kabul edecek, ya da CAS'a gidebilecek.

PROSEDÜRDE HATA OLABİLİR

Aslı ile ilgili bilirkişi raporunun özeti şöyle: "Alınan 8 numune de ayrı ayrı incelenmiş, 4 ve 6 no'lu örneklerde sapma olduğu, özellikle 6 no'lu raporun 37 saat sonra çalışıldığı ve sporcunun da savunmasında soğuk zincire uyulmadığını belirttiğini, bu konunun ve 8 no'lu test için itiraz edilebileceğini, prosedürde bir hata olabileceğini ve uzman biri tarafından bunun değerlendirmesi gerektiğini kuvvetle öneririm."

hurriyet