Dişi Bubka'dan şok karar! Bırakıyor

Atletizm dünyasının göz bebeği, 28 kez dünya rekoru kıran sırıkla atlamacı Yelena Isinbayeva, Dünya Atletizm Şampiyonası'nın ardından emekli olacağını açıkladı.

GİRİŞ 10.08.2013 11:50 GÜNCELLEME 10.08.2013 11:55

Sırıkla atlamada efsane haline gelen, neredeyse yarıştığı bütün turnuvalarda şampiyon olan Rus atlet Yelena Isinbayeva emekli olmaya karar verdi. 

Sırıkla atlama dalında iki olimpiyat, iki Dünya ve dört de dünya salon şampiyonu olan Isinbayeva, önümüzdeki Dünya Atletizm Şampiyonası'nın ardından kariyerine nokta koyacağını açıkladı. 31 yaşındaki Isinbayeva, 27 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenecek olan Dünya Atletizm Şampiyonası'nda yarıştıktan sonra emekli olacak. Organizasyonun yapılacağı Luzhniki Stadı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Isinbayeva, "Kariyerime bu şampiyonadan sonra son vereceğim. Benim için nostaljik anlar olacak. Çok keyif aldığım bu işi bitirmek için dünya şampiyonası doğru zaman" diye konuştu.

Kariyerinde ilk şampiyonluğunu kazandığı Luzhniki Stadı'nda son kez yarışmanın kendisi için müthiş bir heyecan olduğunu belirten Isinbayeva, "Luzhniki Stadı benim için özel bir yer" dedi. 

Yelena Isinbayeva, 5.06'lık derecesiyle dünya rekorunun sahibi konumunda.

Dişi Bubka'dan şok karar! Bırakıyor
GALERİYE GİT