Olimpiyat ikincisi, ilk yarışında bayılmış

Londra Olimpiyatları'nda atletizm kadınlar bin 500 metrede gümüş madalya kazanan milli atlet Gamze Bulut, 12 yaşında katıldığı Eskişehir seçmelerinde bayılıp bitiş çizgisine ambulansla getirilmiş.

Olimpiyat ikincisi, ilk yarışında bayılmış
Olimpiyat ikincisi, ilk yarışında bayılmış
GİRİŞ 28.07.2013 12:02 GÜNCELLEME 28.07.2013 12:02

Bulut'un babası Hasan Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gamze'nin çocukluğunda hareketli ve yaramaz olduğunu belirterek, gördüğü her şeyi hırsıyla ve inadıyla yapmak istediğini kaydetti.

Gamze'nin spora, kendisinin ve öğretmenlerinin teşvikiyle ilköğretim 6'ncı sınıfta başladığını ifade eden Bulut, şöyle konuştu:

"Gamze, 12 yaşındayken Eskişehir seçmelerine gitti. Seçmelerde bayıldı. Bitiş çizgisine ambulansla geldi. Hocaları da Gamze'nin yetenekli ve süratli olduğunu ancak antrenmansızlıktan bayıldığını söyledi. Gamze, ondan sonra sürekli performansına performans kattı. Kar yağdığında arkadaşları sokakta oynarken, o antrenmana giderdi. Antrenmanlarını hiç aksatmadı. Hayatımızı ona endeksledik. Kendimizi bırakıp Gamze'nin peşine düştük. Allah'a şükür o da bizim yüzümüzü kara çıkartmadı. Elinden geleni yaptı. Önünde yapacak çok şeyler var. Gamze, 'spor hayatım olimpiyat ikinciliğinden sonra başladı' diyor. Nice olimpiyat ve dünya şampiyonlukları getirmek istiyor."

- "Gamze'nin her zaman hedefi vardı"

Bulut, genç sporcunun, yeteneği ve hırsını spora kattığında başarı olduğunu anlatarak, şunları söyledi:

"Annesi, 'derslerini aksatır' diye Gamze'nin spor yapmasını istemedi. Gazme'yi hafta sonu hiç görmezdik. Pazartesi sabah da okula giderdi. Eskişehir Spor Lisesi'ne gidiyordu. Okuldan eve gelinceye kadar ben sokakta, annesi de evin kapısının önünde Gamze'yi beklerdi. Evimizde bir cep telefonu vardı. Onu da Gamze'ye verirdik. Komşulara gidip Gamze'yi arardık. Tatlı sıkıntılar çektik ancak Gamze adını dünyaya duyurdu. Gamze'nin her zaman hedefi vardı. Trabzon'da, 2011'de gerçekleştirilen Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali'nde sakattı. Trabzon'daki yarışmaları izlediğinde hergün ağlıyordu. 'Ben buradan kesin madalya alırım' diyordu. Fenerbahçe Spor Kulübü ile anlaştığında Olimpiyatlara ve Avrupa şampiyonalarına daha iyi hazırlandı. Gamze, olimpiyatlar için 3 bin engelli ve bin 500 metre barajlarını geçti. Fenerbahçe Atletizm Şubesi Kaptanı Fikret Çetinkaya, Gamze'nin olimpiyatlarda madalya alacağından emindi. Gamze, beklentilerimizi yerine getirerek olimpiyatlarda madalya aldı. O gurur ve mutluluk kelimelerle ifade edilemez. O sevinci bir daha yaşamak isterim."

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in, olimpiyatlardan sonra Gamze'ye heykelini yapacağını söylediğini belirten Bulut, Büyükerşen'in, kızının yüz maskesini alarak Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'ne heykelini koymasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

AA