Konyaspor'u zorlu fikstür bekliyor

Spor Toto Süper Lig'de, 12. sırada bulunan Torku Konyaspor'u gelecek 5 haftada birbirinden zorlu maçlar bekliyor.

Konyaspor'u zorlu fikstür bekliyor
Konyaspor'u zorlu fikstür bekliyor
GİRİŞ 14.03.2014 12:55 GÜNCELLEME 14.03.2014 12:55

Üst üste Gaziantepspor, Bursaspor, Galatasaray, Antalyaspor ve Beşiktaş ile karşılaşacak yeşil-beyazlı takım, zorlu bir dönemece girecek.

Konya ekibi ligin ilk yarısında Uğur Tütüneker yönetiminde bu takımlara karşı oynadığı maçlardan sadece 4 puan çıkarabildi. Ligin 8. haftasında deplasmanda Gaziantepspor ile 3-3 berabere kalan yeşil-beyazlılar, 9. haftada evinde oynadığı Bursaspor'a 1-0 yenildi.

Ardından Galatasaray deplasmanına giden yeşil-beyazlılar, iyi oyuna rağmen Türk Telekom Arena'dan 2-1 yenilgiyle ayrılırken, 11. haftada evinde ağırladığı Antalyaspor'u 2-0 yenerek Akdeniz ekibini evine puansız yolladı. Daha sonra Beşiktaş ile karşılaşan Torku Konyaspor, İstanbul'dan 3-1'lik yenilgiyle ayrılarak, bu 5 maçlık periyottan sadece 4 puan çıkardı.

Gaziantep ve Antalyaspor maçları çok önemli

Puan cetvelinde 12. sırada yer alan Torku Konyaspor için Gaziantep ve Antalyaspor maçları ise ayrı bir önem taşıyor. Yeşil-beyazlılar, korkulu rüya görmemek için puan sıralamasında kendisine yakın olan bu takımlara karşı mutlak galibiyet parolasıyla maçlara çıkacak.

Torku Konyaspor Basın Sözcüsü Güven Öten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbolda istatistiklerin önemli olduğunu ancak ligin sonuna doğru her takım için dengelerin değiştiğini söyledi.

Takımın ilk yarıdaki performansıyla şu anki durumu arasında çok fark olduğunu ifade eden Öten, "Mevcut kadromuz ve devre arasında aramıza katılan futbolcularla daha farklı olduk. Son haftalarda şansız sonuçlar alsak da ortaya konulan futbol iyi. Teknik ekibimiz ve oyuncular da sorumluluklarının farkındalar. Profesyonel insanlar. Bu 5 maçlık dönemde üzerlerine düşeni yapacaklardır. Gönül 5 maçta 15 puan çıkartmak ister ancak alacağımız 7-8 puan bizi rahatlatacak" diye konuştu.

 "Hataların telafisinin mümkün olmayacağı haftalara girdik"

Öten, ligde artık kritik haftalara girildiğini, maçlarda rakip, iç saha veya deplasman ayrımı yapmamaları gerektiğini dile getirdi.

Sahalarında özellikle 4 büyüklere karşı iyi mücadele ettiklerini vurgulayan Öten, şunları kaydetti:

"Bu maçlarda oyuncu psikolojisi farklı oluyor. Gol noktasında becerikli olabilirsek daha önceki maçlarda yaptıklarımızı yapabiliriz. Bu 5 haftalık süreçte seyirci faktörü çok önemli. Bugüne kadar yanımızda oldular, bundan sonra da olacaklardır. Ancak dikkatli olmalıyız. Yapılacak bir kötü tezahüratta cezalar saha kapatmaya kadar uzanabilir. Şu an puan cetvelinde iyi bir yerdeysek bu, evimizde aldığımız puanlar sayesinde. Bu konuda taraftarımızın sağduyulu olmasını istiyorum. Hataların telafisinin mümkün olmayacağı haftalara girdik. Artık tek isteğimiz hakemlerin ve Merkez Hakem Kurulu'nun da hata yapmaması."

KAYNAK: AA