TFF'ye çok sert tepki!

Antalyaspor, ligin ilk haftasında 2-0 kaybettiği Beşiktaş maçında yaşanan hakem hataları konusunda sert bir açıklama yayınladı.

TFF'ye çok sert tepki!
TFF'ye çok sert tepki!
GİRİŞ 16.08.2017 18:18 GÜNCELLEME 16.08.2017 18:18
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

İşte kulübün resmi sitesinden yapılan açıklama:

2017-2018 sezonunu henüz başlarken hiç arzu etmememize rağmen maalesef yine hakem hataları gündemin ilk sırasında yer aldı.

Hiçbir şekilde takımımızın puan kaybına gerekçe aramıyoruz, ancak bu hataları görmezden gelmek, hataları dile getirmemek mümkün değil.

Birkaç pozisyona değinmek gerekirse;

1 numaralı fotoğrafta görülen Beşiktaşlı oyuncu, futbolcumuz Charles’ın ayak tendon kısmına sert müdahalede bulunuyor. Hareket ve futbol kuralları birlikte değerlendirildiğinde Beşiktaşlı futbolcunun kırmızı kartla oyun dışında kalması gerekirdi.

2 numaralı fotoğrafta görülen Beşiktaşlı oyuncunun futbolcumuz Salih Dursun’a uçan tekmesi karşılığı kırmızı kart olması gerekirken, pozisyon sarı kartla değerlendirilmiştir. Beşiktaş’ın golü öncesi ortada fiziksel temas olmamasına rağmen serbest vuruş kararı verilmiştir.

Beşiktaşlı Futbolcu Cenk’e yapılmayan ihlal sonrası penaltı kararı verilmesi ise hiçbir şekilde kabul edilemez. Maçın hakemi bu ve benzeri hataları hep Antalyaspor aleyhinde gerçekleştirirken, takımımızın en küçük ihlalinde kartlarını kolayca kullanmıştır. Özetle maçın hakemi Sayın Cüneyt Çakır’ın kararları maçın sonucuna etki etmiştir.

Buradan hareketle biz Antalyaspor olarak özellikle ve önemle ifade etmek istiyoruz ki, Video Hakem Sistemi (VAR Sistemi) geciktirilmeksizin uygulamaya konulmalıdır. VAR sitemi uygulandığında maçın hakemi penaltı pozisyonuyla ilgili uyarılacak ve pozisyonu tekrar izleyerek hatalı kararından dönme imkânını bulacaktır.

Diğer taraftan maçın hakemine, maçın gözlemcisi tarafından 8.3 puan verildiği basın organlarında ve sosyal medyada paylaşılmaktadır. Maçın hakemine verilen puanın açıklanmadığını biliyor ve bu haberlerin gerçeği yansıtmamasını diliyoruz. Zira en hafifinden futbol tabiriyle maçın hakemi penaltı pozisyonunda bariz hata yapmıştır. Maçın hakeminin puanı sadece bu hata sebebiyle 7.9 olmalıdır.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun maçların hakemlerine gözlemciler tarafından verilen puanları açıklaması halinde bu tür polemiklerin ortadan kalkacağını ve bir anlamda denetim sağlanacağı değerlendirmesini paylaşmak istiyoruz.

YORUMLAR 34
  • Himmet ağa 6 yıl önce Şikayet Et
    her yinilen hakemlere sallar kendilerde sıfır hata var.
    Cevapla
  • enes 6 yıl önce Şikayet Et
    kardes var devreye girsin herkes susar
    Cevapla
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Tüpçü oldukça bjk hep şampiyondur.
    Cevapla
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Tüpçü 6 senedir var ama beşiktaş 2 kez şampiyon oldu. Ne ağladınız be.
    Cevapla
  • mehmed 6 yıl önce Şikayet Et
    antalyaspor futbol oynamayarak, fauller yaparak maçı bitireceğini düşünerek gelmişti. tutmayınca kendini savunmak için komik işlerle uğraşıyor.
    Cevapla
  • enes 6 yıl önce Şikayet Et
    valla failleri kimin yaptığı belli
    Cevapla
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    ilk maçtan ağlamaya başladılar. maçı baştan sona izledim. orada basma olayı kasti değil hemen çekti ayağını. zaten rakip de hemen ayağa kalktı. penaltı olayı tartışılır, hakem yorumudur, vermeyebilirdi. bunun dışında maçta hakemlik olay olmadı. gidin şimdi kumda oynayın.
    Cevapla
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Ağlayın bee. Geçen sene az ağladınız.
    Cevapla
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    İlk maçta sahiplenmeye başlandı bjk tff istifa
    Cevapla
  • Ahmet bjk 6 yıl önce Şikayet Et
    fotograf koyup yorum yapmak bize has bir durum olayi anlik izlediniz mi hic. adamlar oyle fotograflar cekiyor ki sanirsin sirtinda gunesi tasiyor. bu kafayla bir milim ilerleyemeyiz. bu kucuk fenerbahcenin ( yani antalya spor) bizimle bir alip veremedigi var ama ne?
    Cevapla
  • guney 6 yıl önce Şikayet Et
    ergen misin sen Fener le ne alakası var konunun...iyice itici hale gelmeye başladınız...
    Cevapla
  • Gezgin 6 yıl önce Şikayet Et
    Zoruna mı gitti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle