Çapa: Umudumuzu kaybetmedik

Medical Park Antalyaspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final karşılaşmasının rövanşında karşılaşacağı Eskişehirspor maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Çapa: Umudumuzu kaybetmedik
Çapa: Umudumuzu kaybetmedik
GİRİŞ 15.04.2014 19:29 GÜNCELLEME 15.04.2014 19:29

Hasan Subaşı Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman öncesinde teknik direktör Fuat Çapa ve kulüp başkanı Gültekin Gencer, futbolcularla toplantı yaptı. Toplantının ardından Çapa, antrenman sahasında Uğur İnceman ve İbrahim Dağaşan ile bir süre görüştü. Antrenmana sakatlıkları bulunan Giray, Enoh ve Serkan katılmadı. Sakatlıkları süren Semih ve Isaac ise takımdan ayrı koşu yaptı.

Antrenmanda Çapa, oyuncularına sık sık uyarılarda bulundu. Antrenmanı izleyen bir grup taraftar da futbolculara alkışlarla destek verdi. Antrenman sahasında taraftarların futbolculara tepki göstermesi ihtimaline karşı polis ekibi de hazır bulundu.

- "Umudumuzu kaybetmedik"

Antrenman öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Çapa, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki karşılaşmaların lige olumlu yansıması gerektiğini söyledi. Kupa finali oynamak istediklerini ancak ligin kendileri için daha önemli olduğunu ifade eden Çapa, lig maçının da kupa maçı gibi yarı final anlamı taşıdığını dile getirdi.

Umutlarını hiçbir zaman kaybetmediklerini kaydeden Çapa, Fenerbahçe karşısında takımın mücadelesinden memnun olduğunu anlattı. Çapa, yapılan pozisyon hatalarından dolayı karşılaşmanın farklı bir sonuçla bittiğini, bu maçtan çıkartmaları gereken dersler olduğunu vurguladı.

Duran toplardan gol yemelerinin üzücü olduğunu belirten Çapa, şöyle konuştu:

"Bu kadar deneyimi olan oyuncu grubunun basit goller yememesi lazım. Bundan sonraki süreçte yaptığımız hataları minimalize edip, skora oynayıp Sivasspor maçı ile çıkış yakalamak istiyoruz. Bunu yaparken Antalya taraftarına ihtiyacımız var. Her şeyi bir kenara bırakıp, Antalya'yı seviyorlarsa sadece Antalyaspor'un başarılı olabilmesi için o statta bulunup desteği göstermeleri gerekiyor. Herkesin kendine göre düşünceleri var. Haklı olarak gidişattan mutlu değiller. Bu sürece olumlu bakarsak bir şeyler kazanabiliriz. Antalyaspor taraftarlarının takımlarına ve kulüplerine daha iyi sahip çıkacağına inanıyorum."

Havalimanında bazı taraftarların kendilerini protesto ettiğini hatırlatan Çapa, şunları kaydetti:

"Bunlar olabilecek eylemler ama protestoların edebi ve şekli olmalı. Şekil olarak doğru bulmadığımı söyleyebilirim. Taraftara da Antalyaspor'a da bu tür eylemler bir şey kazandırmaz. Birlik beraberlik olmalıyız. Dün yöneticilerle taraftarlar bir araya gelmiş. Aile içinde bazen sıkıntılar olabilir. Önemli olan bunun aile içinde çözülmesi. Duyduğum kadarıyla bu sıkıntılar hallolmuş. Umarım perşembe ve pazartesi günü taraftarlarımızı mutlu ederiz. Böylece olayları da unuturuz."