Akhisar'ı Süper Lig heyecanı sardı

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekibi Akhisar Belediyespor, sezona takıma yapılan 7 oyuncu takviyesiyle başlamaya hazırlanıyor.

Akhisar'ı Süper Lig heyecanı sardı
Akhisar'ı Süper Lig heyecanı sardı
GİRİŞ 13.08.2012 12:29 GÜNCELLEME 13.08.2012 12:29

Profesyonel liglerde 2007-2008 sezonu bitiminde TFF 3. Lig'den TFF 2. Lig'e yükselen Akhisar Belediyespor, iki sezon TFF 1. Lig'de mücadele ettikten sonra geçen yıl ''şampiyon'' sıfatıyla Süper Lig'e yükselmeyi başardı.

Yeni sezonda teknik direktör Hamza Hamzaoğlu yönetiminde Ege Bölgesi'ni Süper Lig'de temsil edecek Akhisar Belediyespor, geçen sezon ki kadrosunu korumayı tercih ederken, kadrosuna 7 yeni oyuncu dahil etti.

-Transferler-

Akhisar Belediyespor, geçen sezon ki kadrosundan Ahmet Cebe, Ali Can Candemir, Anıl Taşdemir, Diego Costa Lima, Emrah Eren, Emrah Tuncel, Gideon Adinoy Sani, Gökhan Dinçer, Hakan Ateş, Kürşat Duymuş, Mert Kaytankaş, Merter Yüce, Mustafa Aşan, Oğuz Dağlaroğlu, Serkan Yalçın, Sertan Vardar ve Uğur Demirok ile yoluna devam etme kararı aldı.

Ege temsilcisi dış transferde ise şimdiye kadar Çaykur Rizespor'dan Bikoko, Mersin İdmanyurdu'ndan Çağdaş Atan, Denizlispor'dan Emin Aladağ, Evren Özyiğit ve Güray Vural, Boluspor'dan Kenan Özer ve Orduspor'dan kiralık olarak Bruno'yu kadrosuna dahil etti.

-Yaş ortalaması 26,79-

Yaş ortalamasının 26,79'a ulaştığı Akhisar Belediyespor'da en genç oyuncu 19 yaşındaki kaleci Alican Candemir olurken, takımın en tecrübeli isimleri 34 yaşındaki Emrah Eren ile 33 yaşındaki Kürşat Duymuş ve Oğuz Dağlaroğlu.

Yeşil-siyahlı 24 kişilik kadronun 11'i daha önce Süper Lig'de hiç forma giymemiş futbolculardan oluşuyor.

Akhisar Belediyespor'da daha önce 266 Süper Lig maçına çıkan Emrah Eren, takımın en deneyimli Süper Lig oyuncusu konumunda bulunuyor. Takımda Süper Lig tecrübesi bakımından bu oyuncuyu, Kürşat Duymuş (181), Çağdaş Atan (171), Oğuz Dağlaroğlu (95), Güray Vural (55), Emin Aladağ (40), Anıl Taşdemir (31), Kenan Özer, Ahmet Cebe (27), Bruno (16), Merter Yüce (12) ile Evren Özyiğit ve Uğur Demirok (3) takip etti.

-Sani'nin hızlı yükselişi-

Akhisar Belediyespor'un 22 yaşındaki Nijeryalı oyuncusu Gideon Adinoy Sani, Türkiye'de ilk olarak 2010-2011'nde Bölgesel Amatör Ligi ekiplerinden İzmirspor'da mücadele etmeye başladı. Geçen yıl Akhisar Belediyespor'a transfer olan Nijeryalı oyuncu, takımdaki yerini koruyarak bu sezon Süper Lig'e yükselmiş oldu.

-En ekonomik takım-

Avrupa futbola liglerine ilişkin istatistikler sunan Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, değeri 2 milyar 147 milyon liraya ulaşan Süper Lig'de, Akhisar Belediyespor'un kadrosunun tahmini piyasa değeri 22 milyon lira oldu.

Bu mali değerle ligin en ekonomik takımı olarak öne çıkan Akhisar Belediyespor'u, 35 milyon 500 bin lira takım değeriyle ligin diğer yeni ekibi Elazığspor izledi.

-Maçlar Manisa 19 Mayıs Stadı'nda-

İlçedeki Belediye Stadı'nın Süper Lig kriterlerini karşılamaması nedeniyle Akhisar Belediyespor, bu sezon ki maçlarını Manisa kent merkezinde yer alan 19 Mayıs Stadı'nda oynayacak. Ligin ilk haftasında Eskişehirspor ile deplasmanda karşılaşacak Ege temsilcisi, evindeki ilk maçında 2. haftada Gençlerbirliği'ni konuk edecek.

KAYNAK: AA