Gençlerbirliği evinde hata yapmadı!

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Gençlerbirliği sahasında Akhisar Belediyespor'u 2-0 mağlup etti.

Gençlerbirliği evinde hata yapmadı!
Gençlerbirliği evinde hata yapmadı!
GİRİŞ 06.03.2017 20:52 GÜNCELLEME 06.03.2017 21:17

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Gençlerbirliği ile Akhisar Belediyespor karşı karşıya geldi. Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi Gençlerbirliği, 2-0'lık skorla kazandı.

Gençlerbirliği'ne galibiyeti getiren golleri 6. dakikada Milinkovic'in asistiyle Luccas Claro ve 55. dakikada Serdar Gürler'in asistiyle Aydın Karabulut attı.

Gençlerbirliği, ilk golünde; sol taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Marko Milinkovic geçti. Marko Milinkovic'in, arka direğe doğru yaptığı ortasına Luccas Claro çok iyi yükseldi ve kafa vuruşuyla topu ağlara göndermeyi başardı. Gençlerbirliği ilk devrede Vedat Muriqi ve Serdar Gürler ile farkı artırmaya yaklaştı ancak Akhisar kalecisi Bora Körk skoru tutmayı başardı.

İkinci yarıya yine atak başlayan Gençlerbirliği, 55. dakikada farkı artırdı.  Orta sahada kaptırılan topla süratle ilerleyen Serdar Gürler ceza yayı önünde Vedat Muriqi ile verkaç yaptıktan sonra topu tekrar önüne aldı. Ceza sahası içi sağ tarafından Serdar, ekstra pasla topu ters taraftaki Aydın Karabulut'a attı. Aydın, topun gelişine çok sert bir şut çekti ve fileleri havalandırdı. Gençlerbirliği, Tokelo Rantie ile maçın kalan bölümünün en net fırsatından yararlanamadı ama kazanmasını bildi. 

Gençlerbirliği, bu galibiyetle birlikte puanını 29'a yükseltti. Akhisar Belediyespor ise 27 puanda kaldı. Gençlerbirliği, gelecek hafta Galatasaray'a konuk olacak. Akhisar ise sahasında Trabzonspor'u ağırlayacak.

GENÇLERBİRLİĞİ 2-0 AKHİSAR BLD.

Goller: 6' Claro, 56' Aydın (Gençlerbirliği)

Stat: 19 Mayıs
Saat: 19:00
Hakem: Arda Kardeşler
Yayın: beIN Sports 2

Gençlerbirliği: Hopf, Ahmet, Claro, Anıl, Palitsevich, Selçuk, Khalili, Aydın, Serdar, Milinkovic, Muriqi
Teknik Direktör: Ümit Özat

Akhisar Bld: Bora, Lopes, Mustafa Yumlu, Caner, Ömer, Sissoko, Aykut, Olcan, Soner, Özer, Vaz Te
Teknik Direktör: Tolunay Kafkas