Akhisar Arena için yeni ihale

Akhisar Arena'nın inşaatıyla ilgili yeni ihale için çalışmaların başlatıldığı açıklandı.

Akhisar Arena için yeni ihale
Akhisar Arena için yeni ihale
GİRİŞ 31.03.2016 17:24 GÜNCELLEME 31.03.2016 17:24

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Arena'nın inşaatıyla ilgili müteahhit firmanın aldığı yürütmeyi durdurma kararını kaldırdıklarını ve yeni ihale için çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

Hızlı, Zeynelzade Kütüphanesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, 2014 yılında temeli atılan ve Akhisar Belediyespor'un maçlarını oynayacağı Akhisar Arena'nın inşaatına ilişkin bilgiler verdi.

Mevcut firma ile ihaleyi feshettiklerini kaydeden Hızlı, "Hem Akhisar Belediyesini hem de yüklenici firmayı sıkıntıya sokmamak için daha öncesinde detaylı bir açıklama yapmadık. Ancak bazı sıkıntılar yaşandı, biz de ihaleyi feshettik." dedi.

Hızlı, mahkemenin kararı ile tasfiye sürecinin devam ettiğini belirterek, "Şu anda hem bizim hemde yüklenici firmanın yasal hakları söz konusu olduğu için bu konu ile ilgili yorum yapmak doğru değil. Ancak müteahhit firma mahkeme aracılığı ile yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Bizler de gerekli mercilere itirazlarımızı yaparak bu kararı kaldırdık. Onlar bir hamle yaptı biz de karşılık verdik. Yeni bir ihale yapılması için herhangi bir sorunumuz kalmadı. Bununla ilgili görevli arkadaşlarımızın teknik araştırmaları devam ediyor. Hatta şu ana kadar yapılan bölümün kesin hesapları çıkartıldı." diye konuştu.

Yeni ihale sürecine değinen Hızlı, şunları söyledi:

"Bu tür konularda bir süre öngörmek yanlış olur. Dolayısıyla bir aksilik olmaz ise inşallah 10 ya da 15 gün içerisinde yeni ihaleyi yapmayı düşünüyoruz. Şu an için buna engel olabilecek kronik bir sıkıntımız yok. Yasal ve ekonomik anlamda her şey hazır. Artık süreç kendi mecrasında işleyecek."

Taraftarların kendi statlarında maç yapılmasını istediklerine dikkati çeken Hızlı, "Manisa'da oynanan her maç öncesi ve sonrası oraya gelen bütün taraftarımızın sağ salim evlerine dönmeleri için dua ediyorum. Taraftarlarımızın kendi statlarında maç izlemek istemeleri kadar doğal hiçbir şey olamaz. Bu şehirde 4 yıldır Süper Lig'de mücadele eden başarılı bir takımımız var. En büyük arzumuz maçlarımızı Akhisar'da oynamaktır." ifadelerini kullandı.