Carlos: 14 yabancı kuralı gençlere yarar

Akhisar Teknik Direktörü Roberto Carlos, TFF'nin yabancı statüsünde yaptığı değişikliğin gençlerin gelişmesine olumlu yansıyacağını savundu.

Carlos: 14 yabancı kuralı gençlere yarar
Carlos: 14 yabancı kuralı gençlere yarar
GİRİŞ 22.01.2015 15:27 GÜNCELLEME 22.01.2015 15:52

Mercedes-Benz Ege Kupası'nın Manisa Anemon Otel'deki gala yemeğinde konuşan Roberto Carlos "Altyapıdan yetişen gençler, 14 yabancı arasında takımda yer bulamayacaklarını düşünüyorlar. Tam tersine, onların yanında tecrübe kazanacaklar, yıldız futbolcuların arasında yıldızlaşacaklar. Ben de Raul gibi, Ronaldo gibi yıldızlarla oynadım. Görevde olduğum sürece kariyerim boyunca edindiğim deneyimleri genç oyunculara aktarmaya çalışacağım" dedi.

Ege Kupası maçlarını televizyondan takip ettiğini, turnuvada çok yetenekli gençler olduğunu sözlerine ekleyen Carlos, "Daha fazla yetenekli oyuncu yetiştirmek için futbol okulları açılmalı, bu okullarda tecrübeli teknik adamlar, psikologlar görev yapmalı. Tüm bunların yanında, ailenin sizi nasıl yetiştirdiği de önemli. Örneğin ailem bana çok iyi eğitim verdi ve bu eğitimle çok iyi yerlere geldim. Buradan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

TFF İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar ise TFF Futbol Gelişim Direktörlüğü'nün 20 ildeki okulları tarayarak, 6-10 yaş grubundaki yetenekli çocukları futbola kazandırmaya çalıştığını, uygulamada Manisa'nın da pilot il olduğunu hatırlattı.

Manisa ve ilçelerinde bu yıl 16.'sı düzenlenen Ege Kupası'nı gelecek yıl 12 takımın katıldığı mini bir dünya kupasına dönüştürmeyi planladıklarını belirten Koşar, "Bu turnuvada hem pek çok ülkeyi Manisa'da ağırlıyor, hem de ülkeler arasında dostlukların gelişmesini sağlıyoruz" dedi.