Akçay'dan transfer açıklaması

Süper Lig ekiplerinden Akhisar Belediyespor teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay önemli açıklamalarda bulundu.

Akçay'dan transfer açıklaması
Akçay'dan transfer açıklaması
GİRİŞ 13.07.2014 15:40 GÜNCELLEME 13.07.2014 15:40

Birinci kamp dönemini Erzurum'da geçiren Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Akhisar Belediyespor'da transfer çalışmaları devam ediyor.

Palandöken ilçesindeki Büyükşehir Belediyesine ait yüksek irtifa kamp merkezinde teknik direktör Mustafa Reşit Akçay gözetiminde antrenmanlarını sürdüren yeşil-siyahlı ekip, bugün efor testi yaptı.

Akçay yaptığı açıklamada, takımın ruhsal durumunun çok iyi olduğunu ve futbolcuların fiziksel değerlerini yükseltmeye çalıştıklarını söyledi.

Futbolcuların performans gelişim seviyesini belirli tutmak için yoğun çaba harcadıklarını ifade eden Akçay, şöyle konuştu:

"Çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Tatilden dönenler, sezon bittikten sonra kampa katılanlardan performans gelişim seviyesini belirli bir noktada tutmakta zorlanan oyuncularımız oldu. Bu nedenle futbulcularımızı yeniden harekete geçirmek zorundayız. Bunun için çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırdık."

Akçay, transfer çalışmalarının titizlikle devam ettiğini ve belirlenen bazı futbolcularla görüşmeler yapıldığını dile getirdi.

Takımın ihtiyacı olan bölgelere transfer yapacaklarına değinen Akçay, şunları kaydetti:

"Transferlerimizi daha mantıklı, daha akılcı yürütmeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra kulüp ekonomisine uygun şartlarda iyi oyuncular yakalamak istiyoruz. Bu çok kolay bir süreç değil. Siz yetenekli futbolcuları kadronuza katmak isterken, ekonomik olmasını da istiyorsunuz. İkisinin bir araya gelmesi veya getirilmesi zor bir durumdur. Bu durumu kontrollü bir şekilde sürdürüyoruz. Hem ekonomiyi hem kaliteyi bir araya getirerek transferler oluşturmaya çalışıyoruz. Bu nedenle dikkatli ve uzun süreli bir çalışma dönemi olacak. Sonuçta eksik bölgelerimizle alakalalı çalışmalar yürüttüğümüz ve belli bir seviyeye getirdiğimiz oyuncu arkadaşlar var. Onlarla olan diyaloglarımızı bir, iki gün içerisinde veya bir hafta içerisinde sonuçlandırmaya çalışacağız."

Akçay, transfer çalışmalarında 4 veya 5 futbolcuyu kadroyu katmak istediklerini, transferlerin dışında kampa katılacak futbolcu bulunmadığını bildirerek, geleceğe yönelik yatırım yapmaları halinde 2 genç oyuncunun da kampa dahil olabileceğini sözlerine ekledi.