Akhisar Belediyespor'un Avrupa sevdası

Spor Toto Süper Lig'de son 10 haftaya 35 puanla 6. sırada giden Akhisar Belediyespor, ligdeki ikinci sezonunda Avrupa kupalarına gitmek için mücadele ediyor.

Akhisar Belediyespor'un Avrupa sevdası
Akhisar Belediyespor'un Avrupa sevdası
GİRİŞ 14.03.2014 13:17 GÜNCELLEME 14.03.2014 13:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sezon başında hedefini ilk 10 sıra olarak açıklayan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun mütevazı ekibi, ligde bu sezon aldığı başarılı sonuçlarla son 10 haftaya 6. sırada girdi. Bu sezon kendi evinde aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çeken Akhisar Belediyespor, iç sahada maç başına yakaladığı 2,27 puan ortalamasıyla ligde şimdiye kadar oynanan maçlarda kendi evinde en başarılı 5. ekip konumunda bulunuyor.

Kalan 10 haftada 6 maçını kendi evinde oynayacak Akhisar Belediyespor, yarın saat 16.00'da Medical Park Antalyaspor'u konuk edecek. Bu müsabakanın ardından deplasmanda Beşiktaş'a konuk olacak Ege temsilcisi, daha sonra sırasıyla Çaykur Rizespor, Eskişehirspor, Kardemir Karabükspor (D), Kayserispor, Torku Konyaspor (D), Fenerbahçe, Sivasspor (D) ve Kasımpaşa ile mücadele edecek.

Akhisar Belediyespor, Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre toplam 17 milyon 525 bin avroluk kadro değeriyle Elazığspor'dan (13 milyon 850 bin avro) sonra ligde en mütevazı kadroya sahip konumunda bulunuyor.

Akhisar İlçe Stadı'nın yeterli kriterlere sahip olmaması nedeniyle kendi evindeki maçlarını Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynamak zorunda kalan Akhisar Belediyespor, gelecek sezonun ikinci devresinde maçlarını Akhisar'da oynamayı planlıyor. Geçen hafta içinde temel atma töreni yapılan Akhisar Arena'nın inşaatının tamamlanması halinde Manisa temsilcisi maçlarını gelecek sezonun ikinci yarısından itibaren Akhisar'da oynayabilecek.

Basın sözcüsü İbrahim Evren Acar

Akhisar Belediyespor Basın Sözcüsü İbrahim Evren Acar, ligde kalma hedefiyle başladıkları sezonda iyi sonuçlarla ligin üst sıralarına tırmandıklarını söyledi. Bu doğrultuda kendilerinden beklentinin de arttığını kaydeden Acar, şöyle konuştu:

"Takımın performansı bizi buraya kadar taşıdı, kalan 10 haftada en iyi sonuçları almak istiyoruz. Sezon sonundaki konumumuza göre taraftarımıza Avrupa kupası heyecanı yaşatabiliriz. Gerek yönetim, gerek teknik ekip gerekse futbolcular olarak hedeflerimiz var. Bunları gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • imdat şanlı 10 yıl önce Şikayet Et
    akhisar bld. devam Akhisar tüm kalbimizle seninleyiz. fenerbahçeliyim ama fener maçınıda alır inşallah içerde
    Cevapla